Over deze campagne

Op vrijdag 4 april, tijdens TRAP 3, start voor uw zoon/dochter een project rondom gezondheid, naam project. De invulling van het project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Udens College sector vmbo, de gemeente Uden, GGD Uden, Stichting Compass en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Tijdens dit project staan challenges (uitdagingen) rondom gezondheid centraal. De app GameBus, ontwikkeld door de TU/e, is het online platform waarin deze challenges zijn opgenomen. De challenges zijn mede door de leerlingen bedacht en de app is volledig ingericht voor onze leerlingen, de doelstellingen van het project en locaties in Uden. De challeges zorgen ervoor dat leerlingen diverse zaken rondom het brede begrip gezondheid ervaren, daar iets over leren en/of de vindplaats in Uden bezoeken.

GameBus zorgt er verder voor dat deze challenges in competitieverband uitgevoerd kunnen worden. Klassen gaan tegen elkaar strijden. Op 4 april wordt de eerste golf aan challenges vrijgegeven en tot eind juni volgen nog eens vijf golven aan nieuwe challenges. Hiermee beogen we te realiseren dat leerlingen wat langer met dit thema bezig blijven. Een foto (of mogelijk ook een video) vormt de bewijslast waarmee aangetoond wordt dat een challenge volbracht is. Leerlingen uploaden deze foto in hun GameBus-account, waarna automatisch punten worden toegekend aan de klas. Het project wordt aan het einde van het schooljaar afgesloten. De precieze datum voor de afsluiting is nog niet bekend.

De GameBus-accounts worden beheerd door de TU/e. Zij gebruiken gegevens uit GameBus ten behoeve van een wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van dit platform. Uiteraard worden de gegevens van deze accounts geanonimiseerd voor de database van het onderzoek. De TU/e haalt de volgende informatie uit de accounts van de leerlingen ten behoeve van het onderzoek:

  • De locatie van de activiteit, gegevens over met wie een challenge plaatsgevonden heeft, en andere beschrijvende gegevens zoals de moeilijkheidsgraad van de challenge;
  • Chats en “likes” omtrent de challenges;
  • App navigatiedata, bv. over hoe vaak iemand naar het scorebord van het spel gekeken heeft;
  • Identificatiegegevens (tenminste in welke klas de leerling zit).

De geüploade foto’s worden niet gebruikt. Daarnaast worden alle accounts in GameBus op 1 september 2019 verwijderd. De geanonimiseerde database van het onderzoek blijft wel altijd bestaan.

Indien u of uw kind na het gebruik van GameBus zich alsnog wenst terug te trekken, dan stuurt u of uw kind een bericht met het onderwerp “GameBus Uden: verwijderen account” naar info@gamebus.eu met B.deGier@udenscollege.nl in cc. Na controle van uw (kinds) identiteit zal alle data die naar de identiteit van uw kind verwijst zal dan binnen 4 weken verwijderd worden.